Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első tesztkör (teljes terheléssel)

2019.03.20

Tegnap felpakoltam a bringára a sátort, hálózsákot, derékaljat, a tábori konyhát és a szervíz-csomagot (így hízott a fatbike-om fél óra alatt 27 kilósra!) és tettem egy 66 km-es túrát - javarészt terepen - a Cserhát lankáin.

4.jpg


Aki járt már e tájon, az pontosan tudja, hogy nem kell ahhoz nagy hegyre menni, hogy sok szintemelkedéssel birkózhassunk meg.
Terveim szerint a Szandai várromot szerettem volna elérni, ott jó erős kaptatókkal kell megküzdenem, így alaposabban tesztelhettem felfelé a hegyi áttételemet, lefelé pedig a csomagjaim rögzítését.
Útközben többször is kellett igazgatnom, állítgatnom a málháimat: az első konzolra kötözött sátor, hálózsák és polifoam hátracsúszott a fékkarokig, emiatt kissé körülményessé vált a fékezés. 
Az üléstáska (én a formája miatt csak "tücsöksegg"-nek hívom) a nagyobb döccenőknél ráért a hátsó kerékre. Ebben a táskában induláskor csak ruházatot pakoltam: a táska üléscsőnek nyomódó része berogyott, emiatt a tartásából veszített és lekókadt. Jobb ötletem nem volt, minthogy a háromszög váztáskából a gázpalackot átrakjam a tücsökbe, előre a csücsökbe. Így a későbbiekben már nem kornyadozott.
Tekerészés közben készítettem pár fotót egy kis FUJI-val és néhány snittet is az SJ6-os kamerámmal, ami elég sok időmet vette el (ráadásul vagy beállítási, vagy memóriakártya-hiba miatt a felvételek akadozók, használhatatlanok lettek), így már csak napnyugta előtt alig egy órával jutottam fel a várhoz.
Emiatt 42 km terepezés után aszfalton kellett befejeznem a tesztnapot, az utolsó 5-6 km-t már így is veszélyesen sötét körülmények között tettem meg.
Ezután mindig lesz nálam első- és hátsó lámpa is...


Összegzésként elmondható, hogy igen sok tapasztalatot szereztem, azonban legalább még egy tesztnapra szükségem lesz, hogy egy másik fajta első csomagtartó-megoldást is kipróbálhassak. Akkor már teljes túrafelszereléssel vágok neki: a mostanihoz képest plussz élelemmel, ivóvízzel, tisztálkodó eszközökkel, teljes navigációval...
Hamarosan jelentkezek!